ЕФР – Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020
  Приоритетна ос 4 „Повишаване на заетостта и териториалното сближаване“
  „Местна инициативна рибарска група Приморско – Созопол – Царево“
  

Прогр. период 2014-2020

oprsr link

iara link

     link EK

Брой прегледи на съдържанието : 118198

Посетители онлайн

В момента има 3 посетителя в сайта

Пушени морски дракон Риба - FLAG Læsø, Samsø, Ærø - DK

На остров Læsø, местен рибар, Ос 4 да инвестират в разработването на нова гама от продукти, базирани на подценени видове риба, морски дракон. Чрез добавяне на стойност към този местен ресурс и създаване на "икона" продукт, той е насърчаване на повече хора да открият самата риба, но също острова.

Download            

Насърчаване на рибни пазари и рибната култура - FLAG Noord Holland - NL

Noord-Holland три пазара са трансформирали акт на закупуване на прясна риба в културно и кулинарно изживяване, където клиентите могат да научат повече за риболов и "път към пазара" за писия или мерлуза. Тъй като местните туристически атракции, тези пазари сега са предоставяне на по-големи ползи за района и други регионални сертифицирани хранителни продукти.

Download    

"Km 0" марка за местните източници - FLAG Litoral Norte - PT

“KM 0” е инициатива на търговска марка за насърчаване на местното снабдяване. Тя обединява участници от цялата верига на участници в производството, преработката, продажби, маркетинг и консумация на продукти от риболов района MinhoLima.

Download   

Онлайн промоция на риболовен туризъм - FLAG Fyn - DK

Инициатива "Seatrout Fyn", управляван от десетте общини на датския остров Funen, получи ос 4 подкрепа за разработването на уебсайт за насърчаване на острова като място за отдих морски риболов на пъстърва. Многоезичен уебсайт има за цел да предостави пълен набор от информация, за да направи празници риболов за отдих в областта успех. Целта е да се установи Funen като "най-доброто място за крайбрежен риболов".

Download   

Многофункционално рибен ресторант, магазин и работното пространство - FLAG North Jutland - DK

След като работи в продължение на повече от 7 години като пътуваща рибар, 2009 Могенс Klausen реши да продължи професионалната си мечта за създаването собствен ресторант, в съчетание с рибен магазин и къща дим и сервиз.


Download   

Рибарско селище Anno 1906 - FLAG Bremerhaven - DE

Ударени от кризата на седемдесетте и осемдесетте години, се спускат и донякъде промишлени района на пристанището на Бремерхафен е мишена на поредица от проекти за регенерация. Една ос 4 проекта впоследствие са завели в областта на рибарството измерение на тези инициативи, с цел да се повиши привлекателността на пристанището, като също така развива нови пазари за рибни продукти.

Download 

В областта на рибарството, риболов и образование - FLAG From Salaca to Ruja - LV

Иницииран от местен любителски риболов и организация на туризма, този проект има за цел да съживи района около езерото Burtnieku, която има голям, но неизползван потенциал за риболов, както и да се повиши осведомеността за риболов, риболов, здраве и околната среда.

Download   

Риба от лодката - FLAG Aktivregion Ostseeküste - DE

Този проект е успешно свързано нарастващото търсене на свеж и местна риба с използването на евтини и широко разпространени информационни технологии. Проектът разработи система за преки продажби за риба, която идва от "AktivRegion Ostseeküste" (крайбрежие на Балтийско море активен район), което прави използването на динамичен уебсайт www.fischvomkutter.de. Рибарите изпращат подробности за техния улов и предполагаемото време кацане при използване на мобилните си телефони чрез SMS на този сайт, докато в морето. Клиентите могат да видят къде, кога и каква риба ще бъде на разположение за продажба директно от лодката, когато става дума за порт.

Download 

Риболовната организация диверсифицира производството на лед - FLAG Litoral Costa Ebre - ES

Този проект предлага пример как риболовни организации могат да бъдат иновативни в стремежа за запазване и подобряване на тяхната приходи чрез разнообразяване на традиционните си дейности този случай лед производство) и подслушване на нови пазари (туризъм и ресторанти).

Download